Zakelijk | Thuis

We merken allemaal dat de behoefte aan een stabiele internetverbinding, zowel vast als via wifi, sterk is toegenomen. Organisaties werken in de cloud, medewerkers werken veel mobiel en hierdoor is een stabiele internetverbinding noodzakelijk. Ook zien we thuis een toenemende behoefte aan stabiel internet. De gehele woning wordt inmiddels verbonden met het internet. Kortom, allemaal mooie ontwikkelingen en in de afgelopen blogs zijn we hier op ingegaan. Maar wat doen we nu precies met onze producten en oplossing?

Hoe dan?

In de praktijk is je Internetverbinding tot aan de meterkast goed geregeld. In huis of op kantoor blijkt een router en wat wifi-versterkers echter niet meer voldoende. Hoe kunnen wij dit voor jou oplossen? Simpel. Wij plaatsen geen router die zich te pletter moet zenden om iedere gebruiker een beetje verbinding te geven; wij plaatsen in iedere ruimte die je wilt een eigen internetverbinding.

De basis is de Polymer Optical Fiber (POF) kabel. Deze dunne kabel heeft een aantal voordelen:

  • geen vertraging maar een supersnelle response
  • mag in tegenstelling tot een traditionele internetkabel bij elektra worden gelegd
  • is 2.2 mm dun en kan naast bestaande leidingen worden gelegd en is niet gevoelig voor bochten

Na het aanleggen van de pof-kabels plaatsen we een switch die meestal in de meterkast wordt gemonteerd. Op de switch worden de POF-kabels aangesloten die via de elektriciteitsleidingen naar de diverse ruimtes worden getrokken. Daar bereiken ze een bestaand stopcontact. Dit stopcontact kunnen we vervangen door een vast ethernetpunt in combinatie met wifi. Ook is het mogelijk om het stopcontact te voorzien van een opbouwunit. Hierdoor behoud je de functionaliteit van het stopcontact en heb je tegelijk een wifi-punt.

Kortom, in plaats van een centrale router die de gehele woning van wifi probeert te voorzien heb je in iedere ruimte een eigen wifi-punt die een stabiele en snelle internetverbinding verzorgt. Alles wordt mooi weggewerkt en is indien je wilt makkelijk uit te breiden. Resultaat: nooit meer teleurstellingen met bijvoorbeeld bij Netflix, Sonos, Spotify, gaming en the internet of things!

Geïnteresseerd in een feilloze internetverbinding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Steven Bleker

CEO FIBERunlimited