Zakelijk | Thuis

De laatste jaren hebben we kunnen zien dat werkgevers hun best doen het millennials naar de zin te maken door het “vergroenen” van werkruimten, flexibele werkomgevingen, buitenterrassen en sportschoolfaciliteiten. Het doel is enerzijds om jong talent te werven en vast te houden en anderzijds de productiviteit te verhogen.

Meer recent wordt er ook zogenaamde ‘digital wellness’ aan toegevoegd. Hiermee wordt bedoeld: het welzijn op de werkplek dat wordt bepaald door de kwaliteit van ‘t internet.

Digitaal welzijn en negatieve emoties

Onze afhankelijkheid van cloud computing en mobiele technologie leidt ertoe dat povere connectiviteit een groot risico is geworden voor organisaties. De aard van ons werk is steeds meer digitaal waardoor het belang van betrouwbaar, snel en kwalitatief internet enorm is toegenomen. Met name voor millennials is “digital wellness” een cruciale factor in de waardering van hun werk.

Onderzoek door YouGov Galaxy in Australië toont zelfs aan dat werknemers met slechte connectiviteit meer negatieve emoties hebben. Deze kunnen zich binnen een bedrijf zeer snel verspreiden, waardoor de productiviteit daalt en medewerkers eerder genegen zijn van baan te switchen.

Meer waarde en hogere huren bedrijfspanden

Tot nu toe was aandacht voor de inpandige internetinfrastructuur voorbehouden aan de technologie-media-telecom sector. Ontwikkelaars en verhuurders van vastgoed beginnen zich echter te realiseren dat digitale connectiviteit een forse impact heeft op de prestaties en productiviteit van allerhande organisaties. Logisch gevolg hiervan is dat de kwaliteit van de internet-infrastructuur invloed begint uit te oefenen op de waarde van vastgoed en de hoogte van huurprijzen.

Onderzoek door Radius Data Exchange laat zien dat bijvoorbeeld in Londen vastgoed met state of art internet tot 15% meer huur opbrengt. De kwaliteit van de digitale infrastructuur behoort er inmiddels tot de drie belangrijkste criteria voor investeerders en huurders van vastgoed.

Voor ondernemende partijen in deze sector ligt het geld op straat. Want hoe vaak komt het nu voor dat de belangen van vastgoedontwikkelaars, verhuurders, huurders én werknemers zó mooi parallel lopen. Een win-win situatie die gelukkig steeds meer onderkend wordt.

Steven Bleker
CEO FIBERunlimited

FIBERunlimited verzorgt inpandige internet-infrastructuren voor de bouw- en zorgsector. Het is onze missie om klanten “Unlimited potential” te bieden.