Zakelijk | Thuis

Stilstaan is achteruitgaan. Een gevleugelde uitspraak die inmiddels gemeengoed is. Onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen gemiddeld twee keer winstgevender zijn dan andere bedrijven. Ondernemers die niet innoveren, riskeren het teruglopen van productiviteit en efficiëntie, een stijging van kosten en het dalen van de motivatie van medewerkers en klanten.

Redenen

Om je huidige positie op de markt te behouden of te verbeteren voor de toekomst, is innoveren noodzaak. Als je niet in staat bent om meerwaarde te bieden aan je klanten, loop je het risico dat je product of dienst niet meer actueel is en je klanten bij je weglopen. Als de behoefte van de klant verandert, is het belangrijk dat je op tijd met hun wensen mee verandert. Daarbij gaat het niet alleen om het bedenken van nieuwe diensten en producten. Innovatie kan prima bestaan uit het verbeteren van wat je vandaag al hebt of doet.

Klanttevredenheid

Innovatie heeft vooral te maken met het sneller, beter en goedkoper uitvoeren van activiteiten, zoals het toekomstgericht omspringen met technologie om te komen tot de meest efficiënte diensten of producten. Klanten hebben ook steeds hogere verwachtingen. Om voor klanten aantrekkelijk te blijven, moet je blijven opvallen. Bedrijven die een toekomst willen hebben, moeten laten zien dat ze flexibel zijn. Klanten verwachten dat jouw producten en diensten voldoen aan die recente ontwikkelingen.

Obstakels

Innoveren kan gezien worden als het invoeren van iets nieuws. Bijvoorbeeld het transformeren van de markt met behulp van nieuwe ideeën, processen of technologieën, die zorgen voor vooruitgang binnen een bedrijf. Meer dan 91% van organisaties geeft aan innovatie belangrijk te vinden, blijkt uit recent onderzoek van Aecus en HP. Slechts een klein deel van die organisaties geeft aan succesvol te innoveren. Bedrijven verschillen sterk in de mate van succes die zij ervaren bij het doorvoeren van innovaties, maar ook verschillende afdelingen van een bedrijf verschillen in de mate waarin zij innovatie in hun organisatie stimuleren. Een zeer belangrijk vakgebied voor het stimuleren van innovatie, en het succes daarvan binnen een organisatie, is IT. IT heeft de op een na hoogste impact op innovatie.

Polymer Optical Fiber

Het koesteren van tradities is belangrijk en waardevol, maar koppigheid kan in een zakelijke context gevaarlijk zijn. Hoe veel argumenten je ook bedenkt, de feiten blijven hetzelfde. Of je nu verandert of niet, de hele wereld om je heen zal uiteindelijk veranderen. Voorbeelden zijn robotica, domotica, cloud computing, automatisering, virtual reality, the internet of things enzovoort. Voor veel organisaties is om veel verschillende redenen een snelle en betrouwbare inpandige dataverbinding evident. Voor een inpandig netwerk wordt echter nog steeds voor het merendeel gekozen voor traditionele UTP- of coaxkabels. Dit terwijl bewezen is dat het gebruik van Polymer Optical Fiber- kabels vele malen efficiënter is. Met POF als basis voor je inpandig-netwerk in combinatie met onze gepatenteerde productlijn OptoXS™ ben je maximaal voorbereid op de toekomst. Kijk op onze website voor de ongelimiteerde mogelijkheden.

Steven Bleker, CEO FIBERunlimited