Zakelijk | Thuis
Het is nacht. Je ligt al even op bed. Maar ondanks de fysieke vermoeidheid van een drukke werkdag als ceo kun je de slaap niet vatten. Het woelen gaat niet over. En je partner woelt met je mee. Niet echt de bedoeling. Je woelt omdat je wilt dat je klanten en medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van je wifi-netwerk. Maar ook al ben je op de hoogte van de beperkingen van je wifi-netwerk, hoe los je dit op?

Ik voel met je mee en heb empathie voor je ambitie! Ook ik ken het gevoel dat innovaties niet of te langzaam worden geïmplementeerd. Frustrerend. Reden voor mij om met FIBERunlimited te starten. Wij helpen hotels, zorginstellingen, retailers en bouwbedrijven bij het aanleggen van een snel en betrouwbaar wifi-netwerk. In plaats van de traditionele wifi-cellen groter te maken (en onbetrouwbaarder) maken wij de cellen juist kleiner. Want size does matter. Ons wifi-netwerk is gebaseerd op zogenoemde picocellen. Picocellen maken gebruik van de wifi-techniek. Deze kleine zendmasten zijn zo klein dat ze passen in een standaard stopcontact en geplaatst kunnen worden in iedere ruimte waar een betrouwbare en snelle verbinding nodig is.

FIBERunlimited is de uitvinder van OptoXS™. OptoXS™ is de eerste ‘pico-wifi’ in Nederland. OptoXS™ kan geïntegreerd worden in traditionele wandcontactdozen. Wij kunnen je helpen met het aanleggen van een interne infrastructuur op basis van Polymer Optical Fiber (POF) waardoor je gebruik kunt maken van onze gehele productrange. Ons werk begint met het in kaart brengen van je huidige infrastructuur om te kunnen vergelijken wat de voordelen zijn ten opzichte van een POF-infrastructuur. Ons totale systeem bestaat uit de bekabeling, de hardware vanaf de centrale en de hardware naar de eindpunten, zoals ethernetverbindingen en wifi acces-punten. De total cost of ownership is meestal tussen de 20% en 30% goedkoper dan traditionele netwerken en de aanlegtijd is tussen de 40% en 60% sneller.

Met onze full access technology bieden wij onbeperkte mogelijkheden voor een krachtige én betrouwbare internetverbinding in jouw pand. Het is niet de vraag of wij jouw probleem kunnen oplossen. Het is de vraag hoe snel je het voor eens en altijd opgelost wilt hebben. Wil je meer weten hoe wij je kunnen helpen met de implementatie van een snel en betrouwbaar wifi-netwerk? Download dan hier onze whitepaper.

Steven Bleker

CEO FIBERunlimited