Zakelijk | Thuis

Door de sterk groeiende online diensten groeit de wifi-problematiek met de dag. De laatste tijd zijn er veel commercials waarin providers een belofte doen om de problemen van een slechte wifi-verbinding op te lossen. Een erkenning dat het wifi-signaal niet goed genoeg is!

De oplossingen die providers voorstellen zijn uiteenlopend. Een voor de hand liggende oplossing is de router – die zorgt voor de inpandige netwerkverbinding – te upgraden of een wifi-repeater te plaatsen. Daarmee wordt het signaal sterker. Wifi is echter ontwikkeld om kleine afstanden te overbruggen met als resultaat dat de verbinding niet echt veel beter wordt. Harder zenden helpt sowieso niet omdat je smartphone of tablet terug moet zenden naar de router. Dat lukt een device niet en kost veel batterijen.

Een andere oplossing is te meten waar het wifi-signaal tegengehouden wordt. Wifi is namelijk niet in staat om barrières als muren, kasten en sterk geïsoleerde ruimtes te nemen. Ook niet als het signaal wordt versterkt. Wifi is immers een draadloos signaal (bekend als 2.4 GHZ en 5 Ghz) dat door de lucht gaat en sterk wordt beïnvloed door de omgeving. Uiteraard helpt het inmeten van het wifi-signaal in zekere zin. Maar het is verre van de ultieme oplossing om alle ruimtes in het pand te voorzien van een betrouwbare en snelle verbinding.

Een betere oplossing is het trekken van kabels vanaf de router naar de ruimte waar wifi nodig is. In iedere ruimte wordt dan een bedraad wifi-accespunt gemonteerd. Deze worden voorzien van netspanning en vaak vlak naast een wandcontactdoos geplaatst. Deze oplossing zal zeker een sterke verbetering geven. Nadeel zijn de kosten van het trekken van de kabels met accespoints en de (snelheids)beperking die traditionele UTP-kabels nu eenmaal hebben.

FIBERunlimited heeft de ultieme oplossing. Wij maken geen gebruik van de traditionele UTP-kabels maar gebruiken een supersnelle Polymer Optical Fiber(POF)-kabel. Een POF-kabel is razendsnel en zal in de toekomst niet meer vervangen hoeven te worden. De POF-kabel kan eenvoudig worden aangelegd en – doordat deze geen elektrisch signaal afgeeft en super dun is – getrokken worden in bestaande kabelgoten. Nadat de POF-kabel is getrokken, kunnen bestaande wandcontactdozen worden vervangen door OptoXS™. Met OptoXS™ blijft de wandcontactdoos functioneel en kan van iedere wandcontactdoos op een simpele manier een wifi-accespunt worden gemaakt. Esthetisch mooi weggewerkt en een altijd werkende, betrouwbare en snelle Internetverbinding met alle voordelen van dien.

Zeg jij het maar. Blijft het dweilen met de kraan open? Of wordt het een toekomstbestendige internetverbinding die net zo gewoon is als water uit de kraan.

Steven Bleker
CEO FIBERunlimited