Zakelijk | Thuis

Thuiswerken is door het Corona-virus snel gemeengoed aan het worden. De een bevalt het beter dan de ander maar feit is dat je werkplek niet alleen meer “op kantoor” is, maar ook thuis. Logisch dat medewerkers ook daar internet nodig hebben dat snel is, betrouwbaar én veilig.
Alleen… omdat Wifi de zwakke schakel is zijn we nog niet zover. Ondanks allerhande boosters is het signaal vaak zwak en instabiel. En omdat het buitenshuis opgepikt kan worden is ‘t ook nog eens kinderlijk eenvoudig te hacken door cybercriminelen.

Als we dit thuiswerkexperiment na de crisis een succesvol vervolg willen geven moet de productiviteit van online thuiswerken hoger en de veiligheid een stuk beter worden.

Hoe werkt ‘t dan wel?

Voor snel, stabiel én veilig internet in huis komen we niet meer weg met  traditioneel UTP-koperdraad en een eenvoudige Wifi-router. Er is een nieuwe generatie technologie voor nodig, namelijk Plastic Optical Fiber (POF). Deze LED-technologie benut de potentie van de externe glasvezel voor de volle 100%.

Een POF-netwerk wordt eenvoudig via bestaande elektriciteitsleidingen naar de gewenste ruimtes getrokken. Ter plaatse worden in de reeds aanwezige wandcontactdozen Wifi-punten met zogenaamde picocellen gemonteerd. Deze zorgen ervoor dat het Wifi-signaal overal in de ruimte even krachtig en stabiel is. Bovendien wordt het signaal zo ingeregeld dat het alleen inpandig kan worden opgevangen. Hacken door cybercriminelen wordt zo een stuk lastiger. Als ‘t netwerk ook nog eens met een encryptie versleuteld wordt. krijgen cybercriminelen helemaal geen kans meer om bij de data te komen.

Nu is de tijd om de volgende stap te zetten en het potentieel van uw mensen niet alleen op ‘t werk maar ook thuis volledig én veilig te benutten.

Steven Bleker
CEO FIBERunlimited

FIBERunlimited verzorgt inpandige internet-infrastructuren voor de bouw- en zorgsector. Het is onze missie om klanten “Unlimited potential” te bieden.