Zakelijk | Thuis

Herkenbaar? Het internet komt met een sneltreinvaart binnen om vervolgens met een boemeltje verder te rijden. Met OptoXS™ in combinatie met Polymer Optical Fiber is dat nu verleden tijd. Want de laatste jaren is er een duidelijke verschuiving van elektrische datanetwerken naar optische netwerken. Zo zien we al decennia lang dat er door providers grote investeringen worden gedaan in de aanleg van glasvezelnetwerken. Logisch, want glasvezel is een uitstekende oplossing voor ultra snelle buitennetwerken over lange afstanden.

Voor de aanleg van indoornetwerken ligt de keuze van Polymer Optical Fiber (POF) voor de hand. POF is een volledig optische kabel voor het verzenden van data, televisiesignalen, VoIP enzovoort. Met POF communiceer je via licht (op basis van LED). POF is betrouwbaar, snel en zuinig. Een duurzaamheidsgedachte die ook past in de wens om energiezuinig te bouwen.

 

Toekomstvast

Met POF als basis voor je inpandig-netwerk ben je maximaal voorbereid op de toekomst. De datadoorvoer is beperkt tot de snelheid va het licht. Een klassieke UTP-kabel kan alleen maar dromen van deze snelheid. Met POF kunnen gebruikers optimaal combineren met de verschillende technieken die vandaag de dag beschikbaar zijn, zoals POF-Glas, POF-Ethernet, POF-Electra enzovoort.

 

Hogere efficiëntie

Verbindingen met POF hebben geen last van storingen van buitenaf. Reden dat het in de auto industrie massaal wordt toegepast voor een betrouwbare dataoverdracht. Een POF-kabel is licht in gewicht en slechts 1 mm dik. Door de samenstelling van het materiaal mag een POF-kabel bij het elektrische netwerk worden gelegd. Dit houdt in dat een POF-kabel zonder gevaar op kortsluiting of vervelende elektromagnetische interferentie in bestaande kabelgoten kan worden getrokken. Dit in tegenstelling tot koperen datakabels, zoals UTP (ethernet kabel) of COAX (TV kabel). Vaak komt in dat geval de bekabeling in zicht of moet er een extra pijp moet worden aangelegd. Ondanks alle voordelen ten opzichte van traditionele datanetwerken zijn de gebruikskosten van een POF-netwerk lager en in de toekomst gemakkelijk uit te breiden.

 

OptoXS™

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van POF heeft FIBERunlimited een gepatenteerde productlijn ontwikkeld: OptoXS™. Met OptoXS™ kunnen bedrijven en particulieren op een eenvoudige manier optimaal gebruik maken van de snelheid die zij bij hun provider inkopen. De mogelijkheden zijn unlimited! Kijk op onze website hoe wij jou wifi-probleem en trage internetverbinding kunnen oplossen!

Steven Bleker
CEO FIBERunlimited