Zakelijk | Thuis

Eindelijk werk maken van betere WiFi. Een mooi voornemen voor 2020!

De internetsnelheid in Nederland neemt een grote vlucht. Ziggo is in november gestart met de uitrol van GigaNet (glasvezel) met een verbindingssnelheid van maar liefst 1 gigabit per seconde. Een verdubbeling van de huidige snelheid en een vertienvoudiging(!) van de gemiddelde snelheid die in Nederland gehaald wordt. De nieuwe 5G mobiele standaard belooft vanaf 2020 zelfs snelheden van 10 gigabit per seconde. Het is allemaal hard nodig om het Internet of Things te faciliteren, want daar is snel en stabiel internet voor nodig. Ziggo is met GigaNet “klaar voor de toekomst” en andere providers zullen spoedig volgen.

Internet of Things vooral draadloos

Al die slimme apparaten van het Internet of Things gaan we bedienen via WiFi met onze mobiles, tablets en laptops. Maar de snelheid die providers leveren kunnen draadloos alleen worden gehaald als een inpandig netwerk deze ook voor 100% brengt op de plekken waar je WiFi nodig hebt. Met het gangbare koperdraad (UTP) is dit een illusie, zelfs WiFi boosters en -repeaters kunnen hier weinig aan veranderen. De maximaal haalbare verbindingssnelheid blijft met deze verouderde technologie steken op ongeveer 500 Mbit per seconde. Veel te traag.

LED-technologie voor supersnel draadloos internet

Zonder een supersnel inpandig netwerk geen supersnel draadloos internet. Zo’n netwerk wordt realiteit als je bijvoorbeeld kiest voor Polymer Optical Fiber. Dit is LED-bekabeling die de snelheid van glasvezel onvertraagd doorzet. Het wordt heel eenvoudig via de bestaande elektriciteitsleidingen naar de gewenste ruimtes getrokken. Ter plaatse worden in wandcontactdozen WiFi-punten gemonteerd. Hiermee krijgt iedere ruimte feitelijk krachtige WiFi-zenders die overal en altijd stabiel en supersnel draadloos internet verzorgen.

Koperdraad, WiFi-boosters en -repeaters zijn anno 2019 geen match meer voor supersnel glasvezel. Heel eenvoudig omdat ze niet in staat zijn de enorme potentie ervan te benutten. Het is bijna 2020, de hoogste tijd dat ontwikkelaars, aannemers en installateurs zich voornemen om klanten eindelijk betere oplossingen voor draadloos internet te bieden.

Ik wens je een heel mooi en innovatief 2020!

Steven Bleker
CEO FIBERunlimited

FIBERunlimited verzorgt inpandige internet-infrastructuren voor de bouw- en zorgsector. Het is onze missie om klanten “Unlimited potential” te bieden.