Zakelijk | Thuis

Sinds internet is binnengedrongen tot de woonkamer willen we een stabiele omgeving. In eerste instantie was dit je modem rechtstreeks te verbinden met één pc. Simpel. Maar alles is anders geworden. We verbinden geen computer met het internet, maar een totaal huis!

Een gemiddelde woning heeft tablets, laptops, mobiele telefoons, computers, licht, camerabewaking en muziek die via internet wordt afgespeeld. Daarbij komt dat de volgende generatie apparaten zich al aankondigt. Ovens, wasmachines en koelkasten die verbonden worden met internet. The internet of things is een feit. Een prachtige ontwikkeling, maar hoe zorg je ervoor dat netwerk al die apparaten ondersteunt.

Wanneer je enkele apparaten wilt verbinden met je wifi is dat geen probleem. Maar bij bovenstaande situatie wordt dit toch wel wat problematisch. De gemiddelde router van de grote providers kan dit niet aan. Dan wordt er al snel gekeken naar wifi-versterkers of extra routers en het aanleggen van een eigen netwerk. Toch ondervind je alsnog hinder doordat je niet overal wifi-bereik hebt of je hebt een vaste verbinding die niet stabiel of snel genoeg is. Desondanks proberen we , of worden we min of meer gedwongen, om meer apparaten in huis te verbinden met dit netwerk.

Wifi is, zoals in eerdere blogs aangegeven, niet bedacht om ver te stralen of om veel apparaten op 1 punt aan te laten sluiten. Om een stabiel en snel wifi-netwerk te maken en te houden, zal je meerdere punten in huis moeten hebben die alle ruimtes dekken. Dit is in theorie heel logisch, maar werd nooit ondersteund en aangeboden door de huidige partijen. Er worden access points en wifi-versterkers aangeboden, maar daarmee los je jouw probleem niet op.

FIBERunlimited levert stabiele internetverbinding voor de zakelijke markt, zoals hotels en ziekenhuizen. De laatste tijd krijgen wij steeds vaker vragen van particulieren die behoefte hebben om hun netwerk thuis te gebruiken zoals elektriciteit uit hun stopcontact. In elke kamer hebben ze immers toegang tot een stopcontact. Ze denken er niet meer bij na als ze op zolder moeten stofzuigen en of er wel of geen stopcontact is. En zo zou het ook moeten zijn als ze ergens een apparaat willen verbinden met het internet. Wij hebben de oplossing! Neem vandaag nog contact met ons op en wij leggen u haarfijn uit wat wij voor jou kunnen betekenen.

Steven Bleker

CEO FIBERunlimited