Zakelijk | Thuis

Technologie

Polymer Optical Fiber

Fiberunlimited werkt met het supersnelle Polymer Optical Fiber (POF). Het is een kabel gebaseerd op LED-technologie en heeft een aantal grote voordelen:

 • Nul vertraging en een supersnelle response
 • De kabel is slechts 2.2. mm dun en ongevoelig voor scherpe bochten
 • De kabel mag in tegenstelling tot traditionele (UTP) internetkabels bij het elektra worden gelegd
 • Van iedere wandcontactdoos kan een Fast ethernet aansluiting of WiFi access-point gemaakt worden

WiFi via picocellen

WiFi is een draadloze verbinding met een zeer hoge frequentie. Voordeel is dat er op een kleine afstand veel en snel data gecommuniceerd kan worden. Dit gaat via een traditionele router vaak mis omdat het WiFi-signaal beperkt wordt door obstakels zoals mensen, muren, kasten, etc. Harder zenden heeft geen zin omdat het signaal van de apparaten die draadloos verbonden zijn met de router, niet sterk terugzenden. Het resultaat is slechte of soms zelfs helemaal geen verbinding.

OptoXS: Fast ethernet inbouwunits en WiFi access-points

Om ervoor te zorgen  dat je snelheid van het POF-netwerk overal in huis 100% kunt benutten hebben wij een gepatenteerde lijn voor Fast ethernet inbouwunits en WiFi acces-points ontwikkeld: OptoXS. Alle OptoXS WiFi access-points werken op basis van picocellen. Ze bieden je een fijnmazig netwerk met perfecte WiFi-dekking én volledig behoud van de aangeboden snelheid. OptoXS haalt het optimale resultaat uit elke verbinding.

  Picocellen

  Een simpele regel is: hoe hoger de frequentie, hoe kleiner de cel moet zijn om een goede verbinding te krijgen. Hiervoor hebben wij zogenaamde “picocellen” ontwikkeld. Bij WiFi via picocellen gebruik je in feite meerdere kleine zenders. Deze zijn zo klein dat ze in een standaard wandcontactdoos passen. Picocellen zijn een uitstekende oplossing voor een slechte WiFi-verbinding. Ze kunnen eenvoudig in elke ruimte worden geplaatst en via het Polymer Optical Fiber netwerk met het internet verbonden. Groot bijkomend voordeel van WiFi via piccocellen is dat de verschillende signalen elkaar niet storen. Door de kleine afstand tot “jouw picocel” kan je buurman het signaal namelijk niet meer oppikken.

  Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  FIBERunlimited
  Databankweg 28
  3821 AL Amersfoort
  The Netherlands

  T: +31(0)85 076 1501
  E: info@fiberunlimited.com
  I: www.fiberunlimited.com

  Sales informatie: sales@fiberunlimited.com

  Inschrijven nieuwsbrief: news@fiberunlimited.com